Shitō-ryū   糸東流

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         KARATE  KLUB  KOVINAR  MARIBOR

Galerija / Gallery

KARATE TURNIR V KATAH ZA OSNOVNOŠOLCE OB 20. PRAZNIKU
MESTNE ČETRTI TEZNO
Maribor, 25.05.2017 

V četrtek, 25.05.2017 sta Karate klub Kovinar in Karate zveza Maribor na OŠ Slava Klavora v Mariboru organizirala turnir v katah za osnovnošolce v počastitev 20. praznika Mestne četri Tezno. Turnirja so se udeležili tekmovalci povabljenih klubov širšega mariborskega okoliša (tudi iz Ljutomera in Ptuja) in z svojimi nastopi navdušili občinstvo. Najboljši trije v treh posamičnih kategorijah (beli pasovii, rumeni in oranžni pasovi ter zeleni in višji pasovi) so prejeli pokale, najmlajši pa so domov odnesli spominsko medaljo. Iz našega kluba so bili najuspešnejši:


Dečki I. nivo (beli pas)

3. mesto Matija Sedonja in Žiga Zavernik

Deklice I. nivo (beli pas)

3. mesto Iva Kodrin

Dečki II. nivo (rumeni in oranžni pas)

1. mesto Vid Zarič

3. mesto Luka Rola

4. mesto Adis Palič

Deklice II. nivo (rumeni in oranžni pas)

3. mesto Nejra Hadžić

4. mesto Naida Hadžić

Dečki III. nivo (zeleni pas in višje)

1. mesto Timi Močnik

3. mesto Filip Vinter

Deklice III. nivo (zeleni pas in višje)

2. mesto Blanka Dubravac

Galerija 1

Galerija 2

PREJEMNIKI POKALOV V SKUPNEM SEŠTEVKU OŠ LIGE KZM 2016/17 

(iz KK KOVINAR)


KAR 13 POKALOV ZA ČLANE NAŠEGA KLUBA

V letošnji sezoni OŠ Lige je v štirih krogih sodelovalo 360 tekmovalcev in tekmovalk iz 40. osnovnih šol, skupaj pa so opravili 433 nastopov. Odlično so se odrezali naši člani, ki so domov odnesli kar 13 pokalov.

Pokal za 1. mesto skupno so prejeli:

MATIJA SEDONJA - kata cicibančki (1. razred)
MANDY MOČNIK - kata ml. malčice (2-3 razred)
TIMI MOČNIK - kata ml. dečki (6-7 razred)
VID ZARIČ - borbe ml. dečki -45kg (6-7 razred)
NINO ORNIK - borbe st. dečki +50kg (8-9 razred)

Pokal za 2. mesto skupno so prejeli:

LUKA ŠTANDEKER - kata cicibančki (1. razred)
LUKA ROLA - kata ml. malčki (2-3 razred)
BLANKA DUBRAVAC - kata ml. deklice (6-7 razred)
GAL BAUMAN - borbe malčki -35kg (4-5 razred)
ZARA GLAVNIK - borbe ml. deklice +45kg (6-7 razred)

Pokal za 3. mesto skupno so prejeli:

LUKA LENART - kata ml. malčki (2-3 razred)
VID ZARIČ - kata ml. dečki (6-7 razred)
AMINA IBRIĆ - borbe ml. deklice -45kg (6-7 razred)

Velik uspeh je v skupnem seštevku osnovnih šol zabeležila OŠ LENART (sestavljena samo iz članov KK KOVINAR), ki je osvojila vrhunsko 2. mesto.

4. krog OŠ Lige KZM 2016/17
Ljutomer, 23.04.2017

6 ZMAG, 3 DRUGA IN 6 TRETJIH MEST ČLANOV KARATE KLUBA KOVINAR

V nedeljo, 23.04.2017 je v športni dvorani ŠIC v Ljutomeru potekal zadnji, 4. krog OŠ Lige 2016/17. Turnir, ki je potekal v organizaciji domačeka karate kluba, je privabil 101. tekmovalca iz 27. osnovnih šol, skupaj pa so opravili 123 nastopov. Čeprav karateisti na turnirju zastopajo svoje osnovne šole, so tekmovalci, ki trenirajo v našem klubu dosegli odlične rezultate:

1. mesto:

MATIJA SEDONJA - kata cicibančki (1.razred)
MANDY MOČNIK - kata ml. malčice (2-3 razred)
TIMI MOČNIK - kata ml. dečki (6-7 razred)
VID ZARIČ - borbe ml. dečki -45kg (6-7 razred)
AMINA IBRIĆ - borbe ml. deklice -45kg (6-7 razred)
ZARA GLAVNIK - borbe ml. deklice +45kg (6-7 razred)


2. mesto:

NAIDA HADŽIĆ - kata malčice (4-5 razred)
BLANKA DUBRAVAC - kata ml. deklice (6-7 razred)
NINO ORNIK - borbe st. dečki +50kg (8-9 razred)

3. mesto:

LUKA ŠTANDEKER - kata cicibančki (1. razred)
LUKA LENART - kata ml. malčki (2-3 razred)
GAL BAUMAN - kata ml. malčki (2-3 razred)
VID ZARIČ - kata ml. dečki (6-7 razred)
GAL BAUMAN - borbe malčki -35kg (4-5 razred)
EKIPA KOVINAR LENART - kata dečki + deklice (1-4 razred)

8. PODRAVINA - ĐURĐEVAC OPEN 2017
Đurđevac, Hrvaška - 08.04.2017


Timi Močnik v katah med ml. kadeti osvojil bron

V soboto, 08.04.2017 je KK Đurđevac, v Dvorani Strukovne škole Đurđevac, organiziral že 8. mednarodni turnir v katah in borbah za posameznike in ekipe. Tekmovanje je privabilo številne vrhunske tekmovalce iz osmih držav (Avstrija, BiH, Bolgarija, Madžarska, Makedonija, Ukrajina, Slovenija in Hrvaška), saj je organizator za zmagovalce v borbah open kategorij zagotovil nagradni fond 9000 HrK. Turnirja so se udeležili tekmovalci iz 68. klubov, ki so skupno opravili 675 nastopov. Naš klub je tokrat zastopal TIMI MOČNIK, ki je tekmoval v kategoriji kata mlajši kadeti open. Kljub zelo kvalitetni zasedbi in precej zahtevnem žrebu je Timi zelo dobro nastopil, vendar po uvedni zmagi žal že v drugem kolu s 3:2 (lahko bi bilo tudi obratno) izgubil proti mlademu in zelo nadarjenemu tekmovalcu iz BiH. Timi je nato nadaljeval s tekmovanjem v repesažu, kjer pa je ostal neporažen in osvojil 3. mesto in bronasto medaljo.
Vse čestitke pa gredo tudi organizatorju za res odlično organizacijo.

1.POKALNA TEKMA KZS

Lucija, 01.04.2017


ZLATO, SREBRO IN DVA BRONA ZA KK KOVINAR

V soboto, 1. aprila je Karate zveza Slovenije, v sodelovanju s tehničnim organizatorjem DBV Piran, v športni dvorani Osnovne šole Lucija organizirala 1. Pokalno tekmo Karate zveze Slovenije v letu 2017 za starostne kategorije do 18 let v katah posamezno in ekipno ter športnih borbah. Tekme se je udeležilo 420 tekmovalcev iz 49. slovenskih klubov, skupaj pa so opravili 486 posamičnih nastopov in 36 nastopov ekip. Iz KARATE KLUBA KOVINAR so na tekmi nastopili: Luka Lenart, Vid Zarič, Zara Glavnik, Taja Gradišnik Klanjšček, Timi Močnik in Nino Ornik.
Kot prvi je v katah med malčki nastopil Luka Lenart in po uvodnih dveh zmagah tekmovanje zaključil v tretjem krogu. Med 35 tekmovalci je Luka prikazal dobre nastope, vseeno pa ima še veliko potenciala in rezerv za prihodnost. Naslednji je med dečki v katah nastopil Vid Zarič a na žalost s tekmovanjem zaključil v 1.krogu. Kot zadnji je v katah med ml. kadeti nastopil še Timi Močnik in po uvodnih dveh zmagah v 3.kolu izgubil proti končnemu zmagovalcu. Timi je nato nastopil v repesažu in po novih dveh zmagah osvojil 3.mesto.
V borbah je prvi nastopil Vid Zarič in dosegel tri prepričljive zmage in s tem tudi zlato medaljo med dečki -40kg.
Nato je v borbah med ml. kadetinjami -50 kg nastopila Zara Glavnik. Prvo kolo je bila prosta, v drugem je dosegla zmago in v tretjem poraz z dvema točkama razlike. To je tudi pomenilo osvojitev 3. mesta in bronaste medalje. Naslednja je v kategoriji ml. kadetinje +50kg nastopila Taja Gradišnik Klanjšček. Taja je svoj prvi dvoboj suvereno vodila ter dominirala a je zaradi nehote premočnega udarca nasprotnici v glavo dobila neupravičeno kazen kar treh kazenskih točk. Njenega boja je bilo po še eni kazenski točki nato žal konec. Med ml. kadeti -50 kg Timiju tokrat ni uspelo zabeležiti vidnega uspeha. Svoj prvi dvoboj je izgubil v zadnji sekundi in ostal tudi brez repesaža.
Še zadnji je na tatami stopil Nino Ornik med kadeti -70 kg. V prvem kolu je bil prost in se v naslednjem kolu že boril za končno zmago. Kljub odličnem, zelo borbenem nastopu Nino ni uspel zmagati in je osvojil končno 2. mesto.
Čestitke!

9. BUSHIDO KARATE KUP PRIJATELJSTVA

ZAGREB, 19.03.2017

DVA SREBRA IN BRON ZA KK KOVINAR

V nedeljo, 19.03.2017 se je v Sportski dvorani Pešćenica v Zagrebu, pod okriljem organizatorja KK Bushido, odvil močan mednarodni karate turnir v borbah in katah za posameznike. Na tekmovanju je sodelovalo 62 klubov iz 6. držav (BiH, Hrvaška, Slovenija, Madžarska, Slovaška in Črna gora), skupaj pa so opravili 560 nastopov.  Kot edini slovenski klub je na tekmovanju nastopil tudi KK KOVINAR. 


Nastopili so: Gal Bauman, Luka Lenart, Timi Močnik, Nino Ornik, Luka Rola, Matija Sedonja in Vid Zarič.


Najprej so nastopili kataši in medalje v katah sta se lahko veselila Luka Lenart, ki je med mlajšimi dečki (B kat.) osvojil bron in Timi Močnik, ki je med mlajšimi kadeti (open) osvojil srebro. V finalu je bil boljši nasprotnik a je zaradi manjše izgube ravnotežja finale izgubil le s 3:2. Matija Sedonja je med cicibani žal izgubil v 1. kolu, Gal Bauman po dveh uvodnih zmagah v 3. kolu in Luka Rola šele v polfinalu. Nato je Rola v repesažu za bron izgubil še proti klubskemu kolegu Luki Lenartu in osvojil končno 6. mesto.

V najvišji postavljeni kata kategoriji turnirja združeni za kadete in mladince (14 - 17) imenovani tudi BUSHIDO IZZAZOV, je sodeloval tudi Timi (star šele 12 let) in po uvodni zmagi nato s 3:2 nepravično izgubil proti domačinu iz kluba organizatorja ter na žalost ostal tudi brez repesaža.

Nato so bili na vrsti še borbaši.
Vid Zarič je imel 4 borbe. Vse nasprotnike do finala je zanesljivo premagoval brez prejete točke. Prvega 10:0, drugega 4:0, tretjega 2:0. V finalu, proti predstavniku hrvaškega kluba Hercegovina-Zagreb je izgubil na rezultat 1:1, čeprav so Vidu spregadali nožni ippon v glavo (mawashi geri) in 3 ročne tehnike. Ker je nasprotnik prvi osvojil točko, je zaradi tega avtomatično zmagal (senshu). Vid je tako osvojil srebrno medaljo.

Nino Ornik je izgubil v prvem krogu z rezultatom 1:0, proti hrvaškemu tekmovalcu. Slednji je dosegel točko v izdihljajih borbe. V primeru neodločnega izida, bi nedvomno moral zmagati Nino.

Gal Bauman in Luka Rola sta izgubila v prvem krogu z rezultatom 1:0. Škoda, saj sta prikazala soliden nastop. Bo pa več sreče naslednjič.

15. KARATE CUP ŽALEC 2017

4 ZLATE, 3 SREBRNE IN 5 BRONASTIH MEDALJ ZA KK KOVINAR IN SKUPNO 4. MESTO MED KLUBI

V soboto, 04.03.2017 je Karate klub Žalec priredil že 15. mednarodni turnir v katah in borbah za posameznike in ekipe, ki se ga je udeležilo 343 tekmovalcev iz 46. klubov in 3. držav (Slovenija, Hrvaška, Italija). Tekmovanje je potekalo v športni dvorani OŠ Žalec, opravljenih pa je bilo skupaj 435 posamičnih nastopov.
Turnirja se je udeležila tudi osemčlanska ekipa KK Kovinar:
Štandeker Luka, Bauman Gal, Lenart Luka, Rola Luka, Zarič Vid, Glavnik Zara, Timi Močnik in Ornik Nino.


Naši tekmovalci so se izvrstno odrezali saj so osvojili 4 zlate, 3 srebrne in 5 bronastih medalj.


                                                                   

Rezultati:


1.mesto
Vid Zarič (kata ml. dečki 11 let)
Timi Močnik (kata st. dečki 12 let)
Timi Močnik (kata st. dečki 13 let)
Ekipa KK Kovinar - kata ml.kadeti 11-13 let (Rola, Lenart, Bauman)


2.mesto
Luka Lenart (kata malčki 8 let)
Luka Rola (borbe malčki -30 kg)
Vid Zarič (borbe dečki -35 kg)


3.mesto
Gal Bauman (kata malčki 8 let)
Gal Bauman (borbe malčki -35 kg)
Luka Rola (kata malčki 8 let)
Zara Glavnik (borbe ml.kadetinje -45 kg)
Nino Ornik (borbe kadeti -63 kg)


Z LE 8 ČLANSKO EKIPO SMO OSVOJILI TUDI VRHUNSKO 4. MESTO MED 46. KLUBI.

BRAVO KK KOVINAR !!!

     MAŠA SIMONIČ JE PONOVNO NAVDUŠEVALA S SVOJIMI NASTOPI TER Z                                            OSVOJITVIJO POKALOV IN PRIZNANJ


Maša je najprej osvojila odlično 7. mesto na 44. Evropskem prvenstvu za kadete, mladince in mlajše člane, ki je potekalo od 17 .- 19.02.2017 v Sofiji, na njem pa je sodelovalo 1147 tekmovalk in tekmovalcev iz 50 držav. Le teden kasneje (25.02.) je Maša tekmovala na državnem članskem prvenstvu v Velenju, na katerem so nastopali tekmovalci iz 27. slovenskih klubov in v katah ponovno postala članska državna prvakinja. Poleg pokala za zmago na državnem prvenstvu je Maša prejela še priznanje za najboljšo mladinko Slovenije v točkovanju KZS.

S tem pa se dogajanje za Mašo še ni končalo. Nepozaben teden za našo najuspešnejšo članico je kronala še s prejetim priznanjem Olimijskega komiteja Slovenije - ZLATI ZNAK za osvojeno srebrno medaljo v katah na prejšnjem mladinskem Evropskem prvenstu na Cipru. Priznanje je svečano prejela iz rok predsednika OKS g. Bogdana Gabrovca na prireditvi Športnik Maribora dne, 20.02.2017 v športni dvorani Luknja.

Iskrene čestitke in veliko uspehov še naprej !!!


Foto: vir KZS in maribor24.si

3. KROG OŠ LIGE 2016/17

11.02.2017, Selnica ob Dravi

NAŠI ČLANI SO OSVOJILI 4 ZLATE, 8 SREBRNIH IN 4 BRONASTE MEDALJE

V soboto, 11.02.2017 je Karate zveza Maribor organizirala 3. krog osnovnošolske lige. Tekmovanje je potekalo v Športni dvorani Selnica ob Dravi, sodelovalo pa je 90 tekmovalcev iz 21. osnovnih šol, kateri so skupaj opravili 108 posamičnih nastopov. Čeprav tekmovalci tekmujejo v imenu svoje osnovne šole, je na tekmi nastopilo kar 14 tekmovalcev iz KK KOVINAR: Vid Cimerman, Luka Štandeker, Matija Sedonja, Mandy Močnik, Adis Palič, Luka Lenart, Luka Rola, Gal Bauman, Blanka Dubravac, Zara Glavnik, Filip Vinter, Vid Zarič, Timi Močnik in Nino Ornik.

Rezultati:


1.mesto
Luka Štandeker (kata cicibančki 1. razred)
Luka Rola (borbe malčki -35kg 4-5. razred)
Vid Zarič (borbe ml. dečki -45 kg 6-7. razred)
Timi Močnik (kata ml. dečki 6-7. razred)


2.mesto
Matija Sedonja (kata cicibančki 1. razred)
Mandy Močnik (kata ml. malčice 2-3. razred)
Gal Bauman (borbe malčki -35kg 4-5. razred)
Luka Rola (kata ml. malčki 2-3. razred)
Zara Glavnik (borbe ml. deklice -45kg 6-7. razred)
Blanka Dubravac (kata ml. deklice 6-7. razred)
Vid Zarič (kata ml. dečki 6-7. razred)
Nino Ornik (borbe st. dečki +50kg 8-9. razred)


3.mesto
Luka Lenart (kata ml. malčki 2-3. razred)
Adis Palič (kata malčki 4-5. razred)
Filip Vinter (borbe ml. dečki +45kg 6-7. razred)
Timi Močnik (borbe ml. dečki +45kg 6-7. razred)

POKAL MESTA LJUTOMER 2017
28.01.2017

2 ZLATI, 5 SREBRNIH in 5 BRONASTIH KOLAJN ZA KK KOVINAR

V soboto, 28.01.2017 je Karate sekcija TVD Partizan Ljutomer v športni dvorani OŠ Ivan Cankar organizirala mednarodni karate turnir v katah in borbah za vse starostne skupine. Tekmovanja se je udeležilo 250 tekmovalcev iz treh držav in 34 klubov, skupaj pa so opravili 353 posamičnih nastopov. Turnirja se je udeležila tudi številčnejša ekipa KK Kovinar in odlično nastopila saj je osvojila kar 12 medalj. Nastopili so: Gal Bauman, Zara Glavnik, Naida Hadžić, Anej Malec, Mandy Močnik, Timi Močnik, Nino Ornik, Adis Palič, Luka Rola, Matija Sedonja, Filip Vinter, Žiga Zavernik in Miha Žnuderl.
Dosegli so sledeče rezultate:


1.mesto
Adis Palič in Timi Močnik (oba kate)

2.mesto
Naida Hadžić (kate), Luka Rola (kate+borbe), Zara Glavnik (borbe) in Nino Ornik (borbe)

3.mesto
Filip Vinter (kate+borbe), Mandy Močnik (kate), Anej Malec (kate) in Timi Močnik (kate)


5.mesto je v katah osvojil še Gal Bauman.25. GRAND PRIX CROATIA - SAMOBOR
13. - 15.01.2017

V Samoboru na Hrvaškem se je odvil izredno močan karate turnir, ki se ga je udeležilo 1865 tekmovalcev iz 241 klubov in 27. držav. Barve našega kluba je branila Maša Simonič, ki je nastopila v kategoriji mlajše članice U-21, kjer je nastopilo 21 tekmovalk iz 10. držav. Maša je v prvem kolu premagala hrvaško tekmovalko a žal v drugem kolu izgubila proti kasnejši končni zmagovalki iz Italije. V repesažu je Maša nato premagala Izraelko in se prebila do odločilnega dvoboja za bronasto medaljo, kjer pa je morala priznati premoč rivalki iz Srbije. Tako je Maša osvojila končno 5 mesto, kar je izreden uspeh na tako močnem turnirju. Bravo!

Zaključna zabava in podelitev diplom za položene pasove
Maribor, 22.12.2016
Letos smo osvojili 149 medalj od tega 51 zlatih

Ob zaključku še ene uspešne sezone smo se zbrali, da na klubski zabavi obudimo spomine na tekoče leto, na vse letošnje uspehe in da se v prijetnem ter sproščenem vzdušju poslovimo od leta 2016. Darko Zarič je v kratkem pregledu omenil nekaj naših največjih tekmovalnih uspehov (naslove državnih in pokalnih prvakov ter medalje z največjih mednarodnih tekmovanj), nato pa s predsednikom kluba Mirislavom Damjanovičem (ob pomoči naše najboljše članice Maše Simonič) podelil tudi diplome članom, ki so opravili izpite za pasove. Diplome so prejeli:

- Neli Mlakar in Vid Cimerman (beli pas 8.kyu), 

- Naida Hadžić, Nejra Hadžić in Ena Kadrič (rumeni pas 5.kyu)

- Anej Oman (oranžni pas 4.kyu)

Iskrene čestitke!

17. Balkansko Karate Prvenstvo za kadete, mladince in člane do 21 let
Sarajevo (BiH), 09.-11.12.2016

Odlično 5. mesto Maše na Balkanskem prvenstvu

Ta teden se je z Balkanskega prvenstva vrnila naša najboljša in najuspešnejša članica Maša Simonič, ki je zastopala barve Slovenije v kategoriji kata članice do 21 let. Prvenstvo, ki je tokrat potekalo v prestolnici BiH je gostilo karateiste iz 11. držav, ki so nastopali v 43. kategorijah in so skupaj opravili 863 nastopov. Našo državo je letos zastopalo rekordno število tekmovalcev (74 nastopov)  in prav tako rekordna je bila tudi bera medalj, ki so jih osvojili. Slovenci so se okitili z eno zlato, štirimi srebrnimi in šestimi bronastimi medaljami, kar jih je v skupnem seštevku uvrstilo na odlično šesto mesto.
Vrhunske nastope je prikazala tudi Maša, ki je žal v boju za bronasto medaljo z minimalno razliko (3:2) izgubila proti turkinji.
Iskrene čestitke vsem!

3.MEDNARODNI SHITO RYU CUP VARAŽDIN 2016
Varaždin, 10.12.2016

Tri zmage, dve drugi in eno tretje mesto za KK KOVINAR

V soboto, 10.12.2016 smo sodelovali na mednarodnem Shito ryu turnirju, ki ga je organiziral domači Shito ryu karate do klub Varaždin.

Tokrat so naš klub zastopali: Vid Zarič , Timi Močnik in Nino Ornik . Kljub majhni udeležbi smo se okitili s kar šestimi medaljami. Dosegli smo sledeče rezultate:


1.mesto: 

Vid Zarič (kata dečki open)

Timi Močnik (kata ml.kadeti open)

Timi Močnik (kata kadeti)


2.mesto:

Vid Zarič (borbe dečki -38kg)

Nino Ornik (borbe kadeti open)


3.mesto:

Nino Ornik (kata kadeti)


44. INTERNATIONAL KARATE OPEN
Trbovlje, 03.12.2016

Maša med članicami osvojila srebro

V soboto, 03.12.2016 je Karate klub Trbovlje v športni dvorani Polaj organiziral 44. mednarodni karate turnir, ki se ga je udeležilo 559 tekmovalcev iz 78 klubov in 14.držav. Skupaj so opravili 697 posamičnih nastopov in 13 nastopov ekip. Tekme se je tokrat udeležila le Maša Simonič, ki je tekmovala v kategoriji kata članice. Maša se je po treh zmagah prebila v finale, kjer je morala priznati premoč tekmovalki iz Srbije in osvojila končno drugo mesto.
Foto: KK Brežice

MAŠA SIMONIČ, DRŽAVNA PRVAKINJA SLOVENIJE 2016 - KATA ML. ČLANICE
TIMI MOČNIK, POKALNI PRVAK SLOVENIJE 2016 - KATA DEČKI

DRŽAVNO PRVENSTVO KZS DO 21 LET
Podčetrtek, 26.11.2016

V nedeljo, 26.11.2016 je Karate zveza Slovenije, v sodelovanju s tehničnim organizatorjem Karate klubom Kozjansko in Obsotelje, v športni dvorani Podčetrtek, organizirala Mladinsko državno prvenstvo v borbah in katah  za starostne kategorije do 21 let. Na prvenstvu je sodelovalo 410 tekmovalcev iz 52. klubov, skupaj pa so opravili 468 nastopov. KK Kovinar so zastopali: Vid Zarič (kata dečki in borbe dečki -35kg), Taja Gradišnik Klanjšček (borbe deklice +45 kg), Nino Ornik (borbe kadeti -63kg) in Maša Simonič (kata ml. članice). Naši najmlajši tekmovalci so prikazali veliko tekmovalno srce a jim je tokrat zmanjkalo športne sreče.
Največji uspeh pa je z naslovom Državne prvakinje Slovenije dosegla Maša Simonič, Timi Močnik pa je med tekmovanjem prejel pokal za prepričljivo osvojitev naslova Pokalnega prvaka Slovenije - kata dečki. Timi je v skupnem seštevku kat in borb med dečki tudi osvojil odlično drugo mesto.

LJUBLJANA OPEN 2016 - Mednarodni karate turnir
19.11.2016, Ljubljana
Zmaga in dve tretji mesti za naš klub

Karate klub Olimpija Ljubljana je 19. novembra 2016 v športni dvorani Kodeljevo organizirala že 10. Mednarodni karate turnir “LJUBLJANA OPEN”. Na turnirju je nastopilo 557 tekmovalcev iz 81. klubov in 11. držav (Slovenija, Italija, Hrvaška, BiH, Srbija, Egipt, Poljska, Indija, Anglija, Romunija, in Nemčija), skupaj pa so opravili 714 posamičnih nastopov in 11 nastopov ekip. KK Kovinar sta zastopala 2 tekmovalca: Maša Simonič in Timi Močnik. Maša je tekmovala v kategoriji kata ženske 18-21 let in osvojila zlato medaljo,  Timi pa je nastopil v dveh kategorijah (kata dečki 10-11 let open in kata ml.kadeti 8.-3. kyu) in dvakrat osvojil bronasto medaljo (obakrat je izgubil proti kasnejšemu zmagovalcu).  

2.skupni trening KZM v borbah
17.11.2016, OŠ Slava Klavora Maribor Tezno 

3. pokalna tekma Karate zveze Slovenije
13.11.2016, Kanal ob Soči
Kar 5 odličij za KK Kovinar - 2 zlati in 3 bronaste medalje

V nedeljo, 13.11.2016, je Karate zveza Slovenije, v sodelovanju s tehničnim organizatorjem Športnim društvom Nova Gorica, v športni dvorani OŠ v Kanalu ob Soči, organizirala 3. pokalno tekmo v borbah, katah in ekipnih katah za starostne kategorije do 18 let. Tekma je štela kot zadnja izmed treh kvalifikacijskih tekem za mladinsko državno prvenstvo, ki bo 26.11.2016. Tekmovanja se je udeležilo 350 tekmovalcev iz 44. slovenskih karate klubov, opravili pa so skupno 400 posamičnih nastopov in 33 nastopov ekip. Naš klub so zastopali: Taja Gradišnik Klanjšček, Vid Zarič, Timi Močnik in Nino Ornik. Kljub manjši zasedbi so osvojili kar 5 medalj in zasedli skupno 13. mesto med 44 klubi. Timi in Vid sta vsak osvojila kar dve medalji in v katah sta celo skupaj stopila na stopničke, njun uspeh pa je z bronasto medaljo dopolnila še borbena Taja. Veliko srce je pokazal tudi Nino, ki je prvo leto tekmoval na tako močnem tekmovanju in si tako tudi pridno nabiral potrebne izkušnje za prihodnjost.

Rezultati:

1.mesto

Timi Močnik - kata dečki (še tretja zaporedna zmaga na pokalnih tekmah, kjer je letos v 15 nastopih ostal neporažen)
Timi Močnik - borbe dečki -45 kg
3.mesto:
Vid Zarič - kata dečki
Vid Zarič - borbe dečki -35 kg
Taja Gradišnik Klanjšček - borbe deklice +40 kg

Timi je z dvema posamičnima zmagama bil tudi najuspešnejši posameznik turnirja.

4. GRAWE ENERGIJA KARATE CUP

05.11.2016, Banjaluka (BiH)


Bron in 5.mesto za KK Kovinar Maribor

V soboto se je v športni dvorani Borik – v Banjaluki odvil izredno močan karate turnir, ki ga je organiziral domači karate klub KK Energija Banjaluka. Na turnirju so sodelovali tekmovalci iz kar 117 karate klubov iz 9 držav (BiH, Hrvaška, Srbija, Črna gora, Slovenija, Italija, Nemčija, Madžarska in Bolgarija) in zabeležili so skupaj ogromnih 1528 nastopov.

Iz našega kluba sta pod vodstvom Mirislava Damjanoviča nastopila Blanka Dubravac (kata deklice 11 let) in Timi Močnik (kata fantje 12 let in 13 let).

Žal je Blanka v konkurenci 16. deklet (iz 5.držav) že v prvem dvoboju naletela na kasnejšo zmagovalko iz Črne gore in kljub odličnemu nastopu zaključila s tekmavanjem. Pravila namreč niso dovoljevala polnega repesaža, kjer bi Blanka lahko ponovno nastopila.

Timi je nastopal istočasno v obeh svojih prijavljenih kategorijah - kata fantje 12 let (24 tekmovalcev iz 6. držav) in kata fantje 13 let (17 tekmovalcev iz 5.držav) ter se obakrat zanesljivo uvrstil v polfinale.

Med dvanajstletniki je Timi v polfinalu po prepričljivo boljšem nastopu od konkurenta in kasnejšega zmagovalca iz Srbije storil tehnično napako (manjša izguba ravnotežja) in se moral zadovoljiti z borbo za bronasto medaljo. Ta dvoboj je Timi zanesljivo dobil in osvojil končno 3.mesto.

Med trinajstletniki je Timi v polfinalu prav tako izgubil proti kasnejšemu zmagovalcu iz Italije nato pa še v dvoboju za bron proti staremu znancu Sterniši iz Radgone (obakrat 4:1). S tem je osvojil končno 5.mesto.

9. MEMORIJALNI KARATE TURNIR IVANEC
29.10.2016, Ivanec - Hrvaška

2 zlati medalji za KK Kovinar

V soboto, 29.10.2016 se je v športni dvorani srednje šole Ivanec odvil tradicionalni 9.spominski karate turnir, ki se ga je udeležilo 351 tekmovalcev iz 34 klubov in treh držav (Hrvaška, Slovenija, Avstrija). Karate klub Kovinar je zastopal Timi Močnik, ki je nastopal v kategoriji dečki 10-11 let open in mlajši kadeti 12-13 let open. V obeh kategorijah je ostal neporažen in osvojil 2 zlati medalji.

23. Svetovno prvenstvo v karateju
26. - 30.10.2016, Linz Avstrija

Članica našega kluba in državne reprezentance Slovenije - MAŠA SIMONIČ  je konec oktobra nastopila na svetovnem prvenstvu v karateju v sosednji Avstriji. Na prvenstvu je nastopilo 1024 tekmovalk in tekmovalcev iz 118 držav. V posamezni kategoriji je lahko nastopil iz posamezne države samo po en tekmovalec, kar pomeni, da je bila konkurenca zastrašujoča, saj so se v Avstriji zbrali res najboljši karateisti. Tako je v Mašini kategoriji (kata ženske) nastopilo 65 tekmovalk iz prav toliko držav. To je bilo Mašino prvo člansko SP, kjer je nabrala veliko novih izkušenj in pridobila veliko novih prijateljev. Reprezentantje in trenerji so se še bolj povezali in pokazali svojo trdnost in celovitost tudi z odličnim vzdušjem v ekipi. Žal je za Mašo bila usodna predstavnica Nove Zelandije.


Iskrene čestitke vsem, prav posebej pa izvrstnemu SKENDER TOŠIĆ-u, članu Karate kluba Zmaj iz Ljubljane, ki je postal SVETOVNI PRVAK V PARA-KARATEJU !!!


Vir in slikovno gradivo: Karate zveza Slovenije in Veljko Jukič

2.krog OŠ karate lige 2016/17
22.10.2016, Ptuj

V soboto, 22.10.2016 je v športni dvorani Center Ptuj, Karate zveza Maribor organizirala 2.krog OŠ karate lige. Tekmovanja se je udeležilo 110 osnovnošolcev iz 33. osnovnih šol in ti so skupno opravili 130 nastopov. Tekme so se udeležili tudi naslednji naši člani: Luka Lenart, Luka Rola, Gal Bauman, Blanka Dubravac, Vid Zarič in Nino Ornik. Dosegli so naslednje rezultate:

1. mesto: 
Vid Zarič - borbe ml.dečki 6-7 razred (-45kg)

2. mesto: 
Luka Lenart - kata ml.malčki 2-3 razred
Blanka Dubravac - kata ml.deklice 6-7 razred
Nino Ornik - borbe st.dečki 8-9 razred (+50kg)
Ekipa KK Lenart - kata dečki + deklice 1-4 razred
(Luka Lenart, Gal Bauman, Luka Rola)

3. mesto: 
Luka Rola - kata ml.malčki 2-3 razred
Vid Zarič - kata ml.dečki 6-7 razred

Avtor slik: Vili Klajnšček

2. POKALNA TEKMA KZS
16. oktober 2016, Novo Mesto

ZLATO, SREBRO IN 6. MESTO ZA KK KOVINAR

V nedeljo, 16.10.2016 je Karate zveza Slovenije v sodelovanju s tehničnim organizatorjem KK Novo Mesto v športni dvorani OŠ Stopiče organizirala 2. pokalno tekmo v borbah, katah in ekipnih katah za starostne kategorije do 18 let. Tekmovanja se je udeležilo 433 tekmovalcev in tekmovalk iz 51 slovenskih klubov, ki so skupaj opravili 501 nastop posamezno in 38 ekipno.

KK Kovinar so tokrat zastopali trije tekmovalci (Vid Zarič, Timi Močnik, Nino Ornik), ki so zbrali 5 nastopov. Vid in Timi sta tekmovala v katah in borbah, Nino pa le v borbah. Kljub majhni zasedbi se lahko pohvalimo z odličnimi rezultati. Timi je v kategoriji kata dečki (35 prijavljenih tekmovalcev) v kar šestih nastopih ostal neporažen in je osvojil že drugo zlato medaljo na pokalnih tekmah letos. V isti kategoriji je nastopil tudi Vid in prikazal dobre nastope ter klonil šele v tretjem nastopu. Veliko več pa je Vid dosegel v borbah, kjer se je v kategoriji dečki -35 kg (kar 14 prijavljenih tekmovalcev) lahko veselil treh zmag in z minimalnim porazom v finalu osvojil srebrno medaljo. Timiju tokrat v borbah ni šlo in je v uvodnem boju brez doseženih točk obeh tekmovalcev izgubil po sodniški odločitvi ter se na žalost ni uspel prebiti niti v repesaž. Kot zadnji je v kategoriji borbe kadeti -63 kg (9 tekmovalcev) nastopil še Nino in po uvodnem porazu svoje znanje pokazal v repesažu, kjer je po eni zmagi na žalost izgubil v odločilnem boju za bronasto medaljo. Tako je na koncu osvojil šesto mesto.

Vsem iskrene čestitke!!!

6. MARIBOR OPEN 2016 - MEDNARODNI TURNIR
08.10.2016, Maribor

DVE DRUGI IN DVE TRETJI MESTI ZA KK KOVINAR

V soboto, 08.10.2016 se je v športni dvorani TŠC v Mariboru odvil 6. mednarodni turnir MARIBOR OPEN. Turnir je odlično organizirala Karate zveza Maribor v sodelovanju s Karate zvezo Slovenija, tekmovanja pa se je udeležilo 295 tekmovalcev iz 39. karate klubov petih držav (Slovenije, Hrvaške, BiH, Slovaške in Avstrije). Skupaj je bilo zabeleženih 384 posamičnih nastopov in 33 nastopov ekip.


Uspešno je nastopila tudi naša ekipa, ki je osvojila dve drugi in dve tretji mesti. 


Srebrno medaljo sta osvojili Ekipa dečkov - kata (Vid Zarič, Filip Vinter, Luka Kukovec) in Ekipa mlajši kadeti (Nino Ornik, Martin Zadravec, Luka Kukovec)


Med posamezniki sta bronasto medaljo osvojila Timi Močnik (kata mlajši kadeti) in Nino Ornik (borbe kadeti - 52.kg).

1.krog OŠ Lige 2016/17
Lenart, 25.09.2016

V telovadnici OŠ Lenart je potekal 1.krog Oš lige na katerem so zelo uspešno sodelovali tudi tekmovalci karate kluba Kovinar Maribor in Kovinar Lenart. Nastopili so: Mandy Močnik, Blanka Dubravac, Taja Gradišnik Klajnšček, Luka Rola, Luka Lenart, Vid Zarič, Timi Močnik, Martin Zadravec in Nino Ornik.


Na tekmovanju je sodelovalo 59 tekmovalcev iz 18. osnovnih šol, zabeleženo pa je bilo skupno 72 nastopov.

Naši tekmovalci so dosegli naslednje rezultate:

                                                                                                        1.mesto:

                                                                                          Mandy Močnik (kata ml.malčice 2.-3. razred)

                                                                                         Vid Zarič  (borbe ml.dečki -45 kg, 6.-7. razred)

                                                                                               Timi Močnik (kata ml.dečki 6.-7. razred)

                                                                                   Martin Zadravec (borbe st.dečki +50 kg, 8.-9. razred)


                                                                                                                       2.mesto:

                                                                                        Blanka Dubravac (kata ml.deklice 6.-7. razred)

                                                                                               Luka Rola (kata ml.malčki 2.-3. razred)

                                                                                                 Vid Zarič (kata ml.dečki 6.-7. razred)

                                                                                       Nino Ornik (borbe st.dečki +50 kg, 8.-9. razred)


                                                                                                                       3.mesto:

                                                                    Taja Gradišnik Klajnšček (borbe ml.deklice +45 kg, 6.-7. razred)

                                                                                   Timi Močnik (borbe ml.dečki -45 kg, 6.-7. razred)

                                                                                        Martin Zadravec (kata st.dečki 8.-9. razred)


                     SKUPEN TRENING KARATE ZVEZE MARIBOR V BORBAH

V sredo, 21.09.2016 smo organizirali prvi letošnji skupni trening Karate zveze Maribor v borbah. Trening je potekal v prostorih KK Selnica ob Dravi (OŠ Selnica) in je služil tudi kot predpriprava na nedeljsko tekmo (25.09.2016) OŠ lige v Lenartu.

Trening so vodili trenerji: Fras Kamil, Darko Zarič, Vili Klanjšček in Vališer Branko.

17. Tradicionalni mednarodni karate turnir KRANJ OPEN 2016
Timi zmagal v kategoriji kata dečki 10-11 let open
Kranj, 17.09.2016

V soboto, 17.09.2016 se je v Športni dvorani Planina v Kranju odvil že 17. tradicionalni mednarodni karate turnir KRANJ OPEN. Tekmovanje je organiziral domači klub KK Shotokan Kranj, na njem pa je sodelovalo 263 tekmovalcev iz 35 klubov iz 6. držav (Slovenija, Hrvaška, BiH, Srbija, Avstrija, Italija), ki so skupaj opravili 408 nastopov. Naš klub je zastopal Timi Močnik, ki je tekmoval v kategoriji dečki 10-11 let open in ml.kadeti 12-13 let open. Najprej je nastopil med ml.kadeti, kjer je bilo kar 21 prijavljenih tekmovalcev (najmočneje zastopana kategorija celega turnirja) in že tretjič zapored moral priznati premoč starejšemu tekmovalcu Klemenčiču iz G.Radgone. Timi je nato vseeno nastopil v repasažu in po dveh zmagah na žalost izgubil v odločilnem dvoboju za bronasto medaljo. Tako je  osvojil končno 6.mesto. Med dečki je Timiju šlo veliko bolje. V konkurenci 11 tekmovalcev je Timi v štirih dvobojih brez izgubljene točke osvojil 1.mesto in zlato medaljo.

20. KARATE TURNIR MEĐIMURJE OPEN 2016
Timi Močnik srebrn v katah med dečki abs.
Čakovec - Hrvaška, 03.09.2016

V soboto, 03.09.2016 se je v Dvorani Graditeljske škole v Čakovcu na Hrvaškem odvil velik mednarodni karate turnir MEĐIMURJE OPEN. Tekmovanje je organiziral domači klub KK GLOBUS, na njem pa so sodelovali tekmovalci iz 97 klubov iz enajstih držav (Hrvaška, Slovenija, BiH, Srbija, Slovaška, Avstrija, Nemčija, Madžarska, Italija, Francija, Egipt), ki so skupno opravili kar 961 nastopov. Iz našega kluba je na tekmovanju nastopil Timi Močnik, ki je tekmoval v dveh kategorijah: dečki do 12 let absolutno in ml. kadeti do 14 let absolutno.  Med dečki se je suvereno prebil do finala in tam žal z minimalno razliko 3:2 izgubil proti mlademu karateristu iz BiH. Tako je Timi osvojil srebrno medaljo. Pri mlajših kadetih je po porazu v 2. kolu s kasnejšim finalistom dobil priložnost še v repesažu in se po novi zmagi nad Madžarom dokopal do dvoboja za tretje mesto. Kljub odličnemu nastopu je dvoboj žal izgubil s 4:1 in osvojil končno 6. mesto.  

NASTOP ČLANOV KK KOVINAR MARIBOR NA PROSLAVI MČ TEZNO

Maribor - Tezno, 01.06.2016

V sredo, 01.06.2016 so člani našega kluba sodelovali na proslavi ob prazniku MČ Tezno. Proslava je potekala v športni dvorani TŠC, kjer je tudi prizorišče turnirja MARIBOR OPEN, katerega organizator je KARATE KLUB KOVINAR.

Na proslavi so pod menstorstvom MAŠE SIMONIČ nastopili (po pasovih): NIKOLINA KADI, STOJA SIMIKIČ, BLANKA DUBRAVAC, TIMI MOČNIK, MIA KOS, MANDY MOČNIK, ADRIAN KOS in SIMON SORČAN.


Po uvodnem nagovoru povezovalcev programa o zgodovini in o razumevanju japonske borilne veščine karateja, so naši člani demonstrirali nekaj borbenih kombinacij (IPPON KUMITE) in prikazali različne kate (borba proti navideznemu nasprotniku).


Stoja in Nikolina sta izvedli kato KURURUMFA, Timi, Blanka in Simon - kato PINAN SHODAN in

Mia, Mandy in Adrian - kato PINAN NIDAN.


Zaključek klubske predstavitve je pripadel naši najuspešnejši tekmovalki - mojstrici MAŠI, ki je prikazala najdaljšo in tehnično najkompleksnejšo kato CHATANYARA KUSHANKU.


Za zasluge je MAŠA s strani MČ Tezno prejela tudi zahvalo za trajen prispevek k razvoju športnih dejavnosti na Teznu.

KARATE TURNIR ZA OSNOVNOŠOLCE V KATAH OB PRAZNIKU MČ TEZNO

Maribor - Tezno, 26.05.2016

V četrtek, 26.05.2016 se je na OŠ Slava Klavora - ob prazniku MČ Tezno, odvil že tradicionalni karate turnir v katah za osnovnošolce. Nastopilo je 68 tekmovalcev iz 9 klubov (Karate klub Kovinar Maribor in Lenart, Karate klub Branik, Karate klub Starše, Karate klub TVD Partizan Ljutomer, Karate klub Lovrenc na Pohorju, Karate klub Sho-Kan Apače, Karate klub Ptuj, Karate klub Limbuš).


Iz KK Kovinar Maribor so nastopili: Mandy Močnik, Mia Kos, Naida Hadžić, Amina Kadrić, Nejra Hadžić, Ena Kadrić, David Rey Markl, Adis Palič, Đorđe Golubović, Tomas Jaklin, Sven Smiljanič, Anej Oman, Adrian Kos in Timi Močnik.


Iz KK Kovinar Lenart so nastopili: Tia Majcenovič, Amadea Kirbiš, Miha Žnuderl, Gal Bauman, Luka Štandeker, Luka Lenart, Anej Malec, Gal Majcenovič, Matija Sedonja, Luka Rola, Vid Zarič, Aljaž Golubič, Nino Ornik in Grega Walland.


Iz KK Starše so nastopili: Lara Pesek, Lan Žunkovič in Aljaž Koletnik. Pokal za odličen nastop (uvrstitev med prve tri) so osvojili:


1. mesto:

                     - Amina Kadrič

                     - Vid Zarič

                     - Timi Močnik


2. mesto:

                     - Luka Rola

                     - Mia Kos

                     - Adrian Kos


3. mesto:

                     - Naida Hadžić

                     - Aljaž Golubič

                     - Stoja SimikičKomplet rezultate in še več slik s tekmovanja lahko poiščete na spodnji povezavi (v meniju REZULTATI in FOTO GALERIJA):